Loading...

Prijzen van levensonderhoud in Portugal

Kosten levensonderhoud Portugal

Kosten levensonderhoud Portugal – De redelijke kosten voor levensonderhoud in Portugal heeft expats aangetrokken van over de hele wereld.
Hoewel nog niet zo verleidelijk als zijn Iberische buur maar is hard op weg omdat wel te worden. Het land is steeds aantrekkelijker voor Europeanen die een mooie gelegenheid zoeken om hun euro’s te besteden. De Portugese zonovergoten kusten bieden daar dan ook de perfecte plek voor. Gepensioneerden die willen investeren in het buitenland kunnen in Portugal een betaalbare woning vinden en genieten van fiscale voordelen. Deze fiscale voordelen zijn erop gemaakt om uw pensioen zo voordelig mogelijk te kunnen besteden. Zoals het geval is in de meeste bestemmingen zijn in de grote steden zoals Lissabon, Estoril en Cascais, de kosten van levensonderhoud veel hoger dan in de meer landelijke gemeenschappen. Deze zijn natuurlijk ook afhankelijk van de levensstijl en keuzes van uzelf.

Kosten van voedsel in PortugalKosten levensonderhoud Portugal

De kosten levensonderhoud Portugal zijn veel goedkoper in vergelijking met andere West-Europese landen. Twee volwassenen kunnen gemakkelijk overleven op een klein budget. De kosten van levensmiddelen bedraagt een derde van het gemiddelde salaris in Portugal. Portugal is een kust land, en dus kunt u genieten van een veelvoud aan betaalbare zeevruchten. Diverse regio’s in Portugal distribueren wijn, zowel lokaal als internationaal, waardoor het zeer betaalbaar is.

Kosten van vervoer in Portugal.

Expats moeten er rekening mee dat de auto en benzine kosten zijn aanzienlijk duurder in tegenstelling tot veel andere delen van het Portugese leven. Als alternatief is er het openbaar vervoer die zijn goedkoop en efficiënt. Over het algemeen, de kosten van levensonderhoud in Portugal sterk afhankelijk ligging en de levensstijl van het individu, maar in het algemeen, biedt een goede prijs voor expats en gepensioneerden.

Kosten van levensonderhoud in Portugal Grafiek (Op basis van Lissabon, 2017)

Merk op dat de prijzen kunnen variëren afhankelijk van het product en service provider. Het overzicht laat de gemiddelde prijzen zien.

Accommodatie (maandelijkse huur in een goede omgeving)
Gemeubileerd huis met twee slaapkamers EUR 900 to – 1,200
Gestoffeerd huis met twee slaapkamers EUR 850 – 1,000
Gemeubileerd appartement met twee slaapkamers EUR 900 – 1,000
Gestoffeerd appartement met twee slaapkamers EUR 800 – 1,000
Eten en Drinken
Melk (1 liter) EUR 0.60
dozijn eieren EUR 1,20
Brood (wit) EUR 0,60
Rijst (1kg) EUR 0.48
Coca-Cola (1 litre) EUR 0,99
Kip (whole per kg) EUR 3,49
Sigaretten (Marlboro) EUR 4.90
Utilities
Maandelijkse Internet (afgetopte ADSL of kabel) EUR 25
Mobiel bellen (per minuut – mobiel naar mobiel) EUR 0.05
Maandelijkse elektriciteit (100 m² appartement) EUR 40
Uurtarief voor een huishoudster. EUR 6-7
Buiten Dineren
Drie-gangen maaltijd in een mid-range restaurant EUR 15
Big Mac maaltijd EUR 5.95
Cappuccino EUR 1.00
Coca-Cola (500 ml) EUR 1.20
Bier in een bar EUR 1.50
Transportation
Taxi/km EUR 0.50
Stadsbus EUR 1.50
Benzine per liter EUR 1.41