Loading...

De Azoren

huis in portugal azorenHuis in Portugal Azoren

Huis in Portugal Azoren – Midden in de verbazingwekkende blauwe Atlantische Oceaan bracht Moeder Natuur een gebied voort met een buitengewone schoonheid dat paraat staat om ontwaard te worden: de Azoren.

Santa Maria, één van de oost gelegen eilanden. De parelwitte stranden en een aangename temperatuur van het zeewater creëren de wijngaarden een amfitheater met oneindige trappen. São Miguel, is het grootste van alle eilanden. Het nodigt u uit met zijn kratermeren Lagoa do Fogo en Lagoa das Sete Cidades. De energie van de aarde is voelbaar in de geisers, in de vulkaanmeren, de thermale bronnen en in het voldoening gevende gerecht “Cozido das Furnas”. Dit gerecht wordt in een kuil in de grond klaargemaakt.

De eilanden van de centraal gelegen archipel São Jorge, Terceira, Pico, Graciosa en Faial liggen gelijkmatig verspreid in de helderblauwe oceaan. Waar dolfijnen en walvissen zich laten zien om de bezoekers welkom te heten. De geschiedenis van Terceira wordt verteld in Angra do Heroísmo, de stad die bekend staat om zijn feesten en als werelderfgoed is erkend. Faial kenmerkt zich door het helder blauw van de hortensia’s, de felgekleurde jachthaven waar er muurschilderingen te zien zijn. Hetgeen muurschilderingen zijn van zeilers van over de gehele wereld. En natuurlijk de slapende vulkaan Capelinhos die doet denken aan een maanlandschap. Tegenovergelegen ligt Pico. Deze staat bekend als de berg die oprijst uit de oceaan, met wijngaarden op zijn zwarte lavavelden, een uitzonderlijk landschap. Pico staat ook op de werelderfgoedlijst.

Magisch!huis in portugal azoren

São Jorge, waar alle belangstelling naar de Fajãs gaat en naar de uitzonderlijke kaas met zijn onbetwistbare smaak. Het elegante Graciosa is het groene eiland, vol met wijngaarden die een contrast creëren met de merkwaardige windmolens. Op Flores, één van de west gelegen eilanden, wordt u verrast door de vulkaanmeren en de pracht van de natuurlijke watervallen. Corvo, het kleinste eiland, heeft centraal op het eiland een fraaie, flinke vulkaankrater die diverse vogelsoorten uit Amerika en Europa aantrekt.

In het kort zijn dit de Azoren. Negen eilanden, die zo van elkaar verschillen maar toch ook veel in gemeenschap hebben, zoals de warmhartige bevolking.

Ook geïnteresseerd wat er op Madeira te vinden is?