Loading...

Weer in Portugal

Hoe is het weer in Portugal?

Hoe is het weer in Portugal – Het weer is een belangrijke factor bij het kopen van een huis in Portugal. Het weer in Portugal verschilt sterk van per regio. Het wordt beïnvloed door de topografie, breedtegraad en hoe dicht je bij de zee bent. Portugal biedt ook, vooral in het zuiden, milde winters. Portugal wordt vooral gekenmerkt door een warme gematigde, mediterrane klimaat.

In de lente / zomer maanden (april tot oktober), Portugal ontvangt verfrissende zeebries, waardoor voor zeer aangename omstandigheden. Overdag maximum temperaturen oplopen tot 30 °  in juli / augustus, kan 11 of 12 uren zonneschijn worden verwacht.

Hoe is het weer in PortugalHoe is het weer in Portugal

Weer in de winter in Portugal

Winter weer in Portugal blijft mild, met een gemiddelde temperatuur van 13ºC , met een aantal risico’s van sneeuw in de bergen in het noorden. Portugese winters zijn gematigd koel en het natte seizoen loopt van november tot maart, vooral geconcentreerd in de noordelijke en bergachtige centrale gebieden. In de winter in Porto, in het noorden van Portugal, minimum temperaturen rond 13ºC gemiddeld, waar zoals in Faro aan de zuidkust van de minimum temperatuur in januari is ongeveer 15ºC.