Loading...

Gezondheidszorg in Portugal

Gezondheidszorg in Portugalgezondheidszorg in portugal

Gezondheidszorg in Portugal – In Portugal zijn officiële diensten voor het verstrekken van gezondheidszorg aan de bevolking georganiseerd door de National Health Service. Naast deze openbare dienst, zijn er veel particuliere instellingen voor gezondheidszorg. Het ziekenhuis netwerk is opgebouwd uit moderne en goed uitgeruste eenheden, verspreid over het hele land. Alle ziekenhuizen hebben al een langdurige relatie met de grote internationale verzekeringsmaatschappijen. Om ervoor te zorgen dat buitenlandse patiënten zich comfortabel voelen, zijn ziekenhuizen voorzien van persoonlijke zorg voor de patiënt met Engels als voertaal.

Portugal heeft ook een geïntegreerd Medical Emergency System. Dit zorgt voor snelle en accurate medische verzorging van slachtoffers van ongevallen. De responstijden van de hulpdiensten zijn hierdoor veel sneller. De World Health Report door de World Health Organisation bekroond met de Portugese gezondheidssysteem nummer 12 in de ranking.

Waar moet ik heen?

Als u de National Health Service wilt gebruiken, vergeet dan niet dat u medische hulp kunt krijgen. Dit kan bij een lokale Health Centre bij u in de buurt. In noodsituaties kunt u bij het ziekenhuis Casualty Services (ernstige trauma, vergiftiging, brandwonden, hartaanvallen, trombose, ademhalingsproblemen, enz.) terecht.
In het geval van een ongeval of noodsituatie, bel het Europese alarmnummer : 112. Er is ook een informatie- hotline die u kunt bellen om twijfels die u heeft over de gezondheid te verduidelijken – Linha Saúde 24-808242424.

Houd er rekening mee dat:

  • Als u een onderdaan van een van de 27 landen van de Europese Unie, IJsland , Liechtenstein , Noorwegen of Zwitserland , moet u uw Europese ziekteverzekeringskaart ( uitgegeven in het land van herkomst) en uw paspoort of identiteitsbewijs tonen om toegang te krijgen gratis of tegen lage kosten in de gezondheidszorg.
  • Overseas burgers met een Portugese verblijfsvergunning moeten worden geregistreerd bij een Health Centre en moet een gebruiker Card , die op het Health Centre kunnen worden verkregen door de presentatie van een document waaruit blijkt bewijs van verblijf vergunning.

Als u naar het ziekenhuis moet gaan, dan is het nationale netwerk van eenheden die tot de National Health Service voor u beschikbaar . Als u een particuliere ziektekostenverzekering hebt, controleer dan of uw bedrijf een overeenkomst met een privé-ziekenhuis buiten de openbare dienst.

gezondheidszorg in portugalZiektekostenverzekering

De gezondheidszorg in Portugal bestaat uit drie naast elkaar bestaande systemen : de National Health Service (NHS) , bijzondere sociale ziektekostenverzekeringen (gezondheid subsystemen) en vrijwillige particuliere ziektekostenverzekering . Het Portugese ministerie van Volksgezondheid (Ministério de Saúde) is belast met het beheer van de NHS , die door middel van algemene belastingen wordt gefinancierd.

 

Apotheken in Portugalgezondheidszorg in portugal

Apotheken in Portugal zijn meestal open van maandag tot en met vrijdag, 9:00-13:00 uur en van 15:00 tot 19:00 uur. Tijdens het weekend, ze zijn over het algemeen open in de ochtenduren , 9:00-13:00 . In elke apotheek vindt u een lijst van de apotheken verstrekken van 24/7 diensten te vinden.

In het algemeen, de sociale zekerheid verzekering dekt een deel van de kosten voor medicijnen, en de patiënt betaalt een klein bedrag van de kosten.