Loading...

Koop informatie

bijkomende kosten huis kopen portugal

Bijkomende Kosten

Bijkomende kosten huis kopen Portugal

  • Kosten huis kopen

Bijkomende kosten huis kopen Portugal – Bij de aankoop van een huis in Portugal moet u altijd rekening houden met meer kosten dan alleen het aankoop bedrag dit zijn de bijkomende kosten. Om er voor te zorgen dat u, bij het kopen van een huis, niet met onverwachte bijkomende kosten geconfronteerd zal worden, hebben wij de belangrijkste kosten voor u op een rijtje gezet.

  • Bijkomende kosten koper

Bij het kopen van een huis in Portugal kunt u rekening houden dat u gemiddeld 6 – 11% van het aankoopbedrag kwijt zal zijn aan de kosten van de koper. Het hangt van uw persoonlijke situatie af of u meer of minder dan gemiddeld kwijt zal zijn. De kosten bestaan deels uit registratiekosten en de overdrachtsbelasting. Daarnaast zijn er vaak makelaars- en notariskosten. Wij van Huis Kopen Portugal brengen geen makelaarskosten in rekening. Ook wanneer u de hulp van een jurist inschakelt zullen hier uiteraard advocaatkosten bij komen kijken. Wanneer u de taal niet machtig bent doet u er goed aan om tijdens het koopproces u bij te laten staan door een adviseur. Ook hier zullen kosten aan verbonden zijn. De kosten bij de aankoop van een huis in Portugal zullen dus variëren.

  • Verzekeringskosten

Bij de aankoop van een huis in Portugal is het gebruikelijk dat u een drie-in-een huishoudverzekering afsluit. Dit is een verzekering die een inboedel- opstal- en een aansprakelijkheidsverzekering bevat (seguro multi riscos). Het is aan te raden om te kiezen voor een uitgebreide verzekering met een extra dekking. Op deze manier sluit u alle mogelijke risico’s uit. Niet zelden liggen de kosten voor een vakantiehuis in Portugal hoger dan voor een huis die het gehele jaar wordt bewoond. Let ook goed op dat u bij het afsluiten van de verzekering op de dekking en voorwaarden let. Er zijn namelijk maatschappijen die eisen dat u aan bepaalde veiligheidsmaatregelingen voldoet (alarmsystemen, sloten, hekwerk) of die bij lange afwezigheid niet alle kosten zullen dekken.

  • Nutsvoorzieningen

Normaal gesproken neemt u het leveringscontract van elektriciteit, gas en water over van de vorige eigenaar. Maar het kan echter voor komen dat uw huis in Portugal die aansluitingen nog niet heeft. In dat geval zult u de desbetreffende maatschappij moeten informeren hoeveel een nieuwe aansluiting zal gaan kosten en hoe lang het duurt voordat alles is aangesloten. Probeer er voor te zorgen dat u afspraken altijd schriftelijk vastlegt. Een advocaat of wij van ‘Huis Kopen Portugal’ kunnen u hierin bijstaan.